Héél Nederland houdt vanavond gespannen de adem in voor de WK-finale tegen Spanje. Na twee verloren finales moet vanavond driemaal scheepsrecht zijn voor Nederland. En om dit te bereiken is alle hulp meer dan welkom. Onze gelovige noorderburen richten zich nu ook tot God om hun nationale elftal over de streep te helpen trekken.

Volg Nederland-Spanje live vanaf 20.30 uur!

In de Nederlandse stad Den Haag stond de ochtendviering van priester Paul Vlaar helemaal in het teken van Oranje. De priester, die voor de gelegenheid in oranje was uitgedost, riep de gelovigen op om te bidden voor het Nederlandse nationale elftal. Vlaar trapte een voetbal door de middengang van de kerk en op het orgel weerklonk 'You'll never walk alone'.

Miljoenen Nederlanders kijken reikhalzend en vol spanning uit naar de finale van vanavond.  Voor de aftrap zal dan ook menig schietgebedje gepreveld worden. Ook in het erg katholieke Spanje zal men bovennatuurlijke hulp proberen af te smeken. Benieuwd welke kant 'de Almachtige' vanavond om 20.30 uur in Zuid-Afrika zal kiezen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in