Sylvain Chavanel ging in de vierde rit van de hemel naar de hel. De Fransman verloor in één klap zijn gele en groene trui. Ondertussen bevindt Chavanel zich terug in de hemel na een tweede ritoverwinning en een nieuwe gele trui.

Chavanel en zijn team Quick Step beleefden een fantastische eerste week in de Ronde van Frankrijk. Met maar liefst twee ritoverwinningen, de gele trui en de bolletjestrui presteert de ploeg van Patrick Lefevere boven alle verwachtingen. Redenen genoeg om de champagne boven te halen dus.

Maandag pakte Sylvain Chavanel de gele trui al eens over van Cancellara na winst in de rit van Brussel naar Spa, maar een dag later stelde de Zwitser orde op zaken. Door zijn tweede ritoverwinning zaterdag in Station des Rousses pakt de Fransman de gele trui opnieuw af van Cancellara. Met ritwinst en geel bezorgde Chavanel zijn ploegleider Wilfried Peeters, 46 geworden, een mooi verjaardagscadeau. 'Het is een revanche voor mij', reageerde Chavanel. 'Dit zijn cols die me liggen.'

Chavanel kreeg zaterdag na zijn tweede ritzege ook via de telefoon verrassende felicitaties van de Franse president Sarkozy, zelf een groot wielerliefhebber. Het feest bij Quick Step was dan ook compleet, al werd het binnen de perken gehouden. Zondag wacht immers een zware bergetappe.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in