Bij nieuw geweld tussen politie en landarbeiders van bananenplantages in het Centraal-Amerikaanse Panama is zaterdag een dode gevallen. De landarbeiders protesteerden tegen de nieuwe wetgeving waarbij de verplichtingen van werkgevers versoepeld worden.

Het slachtoffer kwam om het leven toen het tot een confrontatie kwam tussen de manifestanten en de politie, en er projectielen en traangas afgevuurd werden, zeiden de autoriteiten. De confrontatie vond plaats in Changuinola, aan de Atlantische Oceaan.


'Tot nu toe tellen we twee doden', zei Alfredo Prieto, de secretaris voor communicatie van de regering. Hij bevestigde dat het slachtoffer gedood werd door jachthagel.

Donderdag werden vier politieagenten 'gegijzeld' door landarbeiders van de bananenplantages. Toen was het ook al tot confrontaties gekomen, waarbij een dode en een honderdtal gewonden vielen. Volgens de regering werden twee andere politieagenten gedood door kogels bij de onlusten.


De arbeiders van Bocas Fruit Company, die al zes dagen staken in Changuinola, protesteren tegen een nieuwe wetgeving, die het mogelijk maakt dat bedrijven stakende werknemers vervangen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in