Octopus Paul heeft een persoonlijke lijfwacht gekregen. Sinds de voorspelde nederlaag van Duitsland tegen Spanje is uitgekomen, willen een pak Duitsers hun woede botvieren op de inktvis.

Het arme beestje, dat leeft in het Duitse Sea Life, kreeg ook al een pak dreigmails en -brieven. Op de website van de Duitse krant Bild staan bovendien meerdere 'heerlijke inktvisrecepten'. De Duitse voetbalfans pikken het duidelijk niet dat Octopus Paul van tevoren had voorspeld dat de Mannschaft zou verliezen.

Tijdens het WK lieten de verzorgers Paul kiezen tussen twee bakjes met mosselen. Op het ene bakje stond de Duitse vlag, op het andere de vlag van de tegenstander. Kiest Paul voor het Duitse bakje, dan zou Duitsland winnen en andersom.

Tot nu toe had Octopus Paul het altijd bij het rechte eind. Zo voorspelde hij onder andere de nederlagen tegen Servië en Spanje.

'We schrikken van de berichten en hebben aangeboden om Paul naar het Sea Life van Nederland te verhuizen. Maar daarvoor wachten we misschien best het resultaat af van zijn voorspelling voor de WK finale tussen Nederland - Spanje.', grapt Sea Lifewoordvoerster Maaike Schröeder.

Vandaag deed Paul op zijn bekende wijze een voorspelling voor Nederland - Spanje en de kleine finale tussen Duitsland en Uruguay. Volgens de inktvis wordt Spanje wereldkampioen. Duitsland wint de strijd om de derde plaats. Benieuwd of Octupus Paul met dit nieuwe orakel (winst voor Duitsland en verlies voor Nederland) de Duitsers terug voor zich kan winnen.

Of het orakel ook bij onze noorderburen gesmaakt zal worden, valt te betwijfelen. Een troost voor het Oranje-legioen, vermoedelijk durfde Paul geen verlies voor Spanje orakelen. De Spanjaarden staan namelijk bekend voor hun uitstekende inktvisgerechten...