Paul, de ondertussen legendarische octopus, heeft voorspeld dat Spanje wereldkampioen wordt. Pech dus voor de Nederlanders, want de orakels van de inktvis kwamen tot nu toe altijd uit. Nog volgens Paul wint Duitsland zaterdag de kleine finale tegen Uruguay.

Paul voorspelde tot nu toe de winnaars van alle wedstrijden waarin het Duitse elftal in Zuid-Afrika aantrad correct. Paul was dan ook de lieveling van de Duitsers, tot hij voor de halve finale Spanje verkoos boven Duitsland. Een onpopulaire keuze, maar wel de juiste bleek achteraf.

De Duitsers nemen het Paul heel kwalijk dat hij Spanje boven Duitsland koos. Het arme beeste kreeg daarom al talrijke doodsbedreigingen. Op de website van de Duitse krant Bild staan 'heerlijke inktvisreceptjes'. Het aquarium van Paul in het Sea Life Aquarium in Oberhausen wordt momenteel extra bewaakt. Benieuwd of Octupus Paul met zijn twee nieuwe orakels (verlies voor Nederland en winst voor Duitsland) de Duitsers terug voor zich kan winnen.

Of het orakel ook bij onze noorderburen gesmaakt zal worden, valt te betwijfelen. Een troost voor het Oranje-legioen: vermoedelijk durfde Paul geen verlies voor Spanje orakelen. De Spanjaarden staan namelijk bekend voor hun uitstekende inktvisgerechten...

Paul waagde zich totnogtoe uitsluitend aan voorspellingen over Mannschaft, maar voor de finale maakte hij vandaag een uitzondering.