Top 10 grootste meezingers
Foto: vrt
Heeft u af en toe de aandrang om het mooie zomerweer te bezingen? Zoek niet te ver, er zijn minstens tien liedjes die u meteen kan aanheffen.

1. Dos Cervezas – Tom Waes – Dé oorwurm en dan ook dé meezinger van deze zomer, voor velen tegen wil en dank. Het helpt de tegenstanders niet dat het bestellen van een pintje aan het bestaan van deze schlager herinnert. Más cervezas betekent más zangplezier.
 


2. Vamos a la playa – Righeira – En wie zich dan toch al in het Spaans een delirium heeft gedronken, kan in één adem ook de bekendste Spaanstalige meezinger aanheffen. Niet alleen de oh-o-o-o-oh is laagdrempelig, maar ook de bijbehorende pasjes zijn op zowat elk bewustzijnsniveau haalbaar.
 


3. Het is een nacht – Guus Meeuwis – U heeft de titel gelezen? Wedden dat u dan nu al aan het bulderen bent?
 


4. Seven Nations Army – The White Stripes – De baslijn van dit nummer is al zodanig een eigen leven gaan leiden, dat sommigen vergeten zijn vanwaar de taaa-da-dá-ta-ta-taaa-daaa komt. Fans van The White Stripes die het durven te neuriën, zouden zomaar voor voetbalsupporters aangezien kunnen worden. Misschien kunt u imponeren door ook eens de tekst van het liedje te zingen.
 


5. Dromen zijn bedrog – Marco Borsato – Als u het gevoel hebt dat Marco Borsato er altijd al geweest is, dan is dat omdat zijn eerste hit zo’n een instant-meezinger was, dat de tekst zich bij eenieder diepgeworteld in de hersenen heeft vastgezet. Zijn outfit in onderstaand filmpje bewijst echter dat het liedje in de jaren 90, meerbepaald in 1994, de Lage Landen veroverde.
 


6. Tele Romeo – K3 – Als u uw versie van Tele Romeo verfijnt, kan het u wat opleveren. Dat bewees Josje Huisman, de nieuwe blonde van K3. Het is gewoon eventjes wachten op een afvaller binnen het olijke trio.
 


7. Les Lacs du Connemara - Michel Sardou – Heel wat liedjes worden meezingers omdat ze een catchy refrein of een opmerkelijke melodie hebben. Andere zijn het omdat ze nu eenmaal verplichte kost zijn, bijvoorbeeld op trouwfeesten. De tekst kennen de meesten niet, de traditie van het witte servetten zwieren helaas wel. En dan maar la-la-lallen.
 


8. I will always love you – Whitney Houston – Mocht u een van de talrijke youtubehits van Whitney Houstons laatste concerten bekijken, dan komt het er vooral op aan om GEEN gelijke tred te houden met de popdiva. U kunt veel beter, en dat ménen we.
 

9. Bryan Adams – (Everything I Do) I Do it For You - Wie past voor het zuiver stemgeluid, maar toch wil meehuilen met betoverende liefdesliedjes kan in deze klassieker meekraken naar hartenlust…


10. Not an addict – K’s Choice – Maar omdat het niet iedereen gegeven is om enigszins herkenbaar laat staan correct een melodie te berde te brengen, is de grootste hit van broer en zus Bettens een dankbare meezinger. Schor kreunen brengt u al een eind ver in dit liedje.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig