Cairoli in beide reeksen te sterk voor Desalle in GP motorcross Zweden
Foto: Reuters
De 24-jarige Italiaan Antonio Cairoli (KTM) heeft zondag in het Zweedse Uddevalla de Grote Prijs van Zweden in de MX1-klasse gewonnen, de tiende manche van het seizoen. Cairoli won beide reeksen en boekte zo zijn vierde overwinning van het seizoen.

Clément Desalle (Suzuki) finishte in de beide reeksen op de tweede plaats, wat hem ook de tweede plaats in de eindstand opleverde. Steve Ramon pakte de derde plaats, Strijbos werd achtste, Manuel Priem 18e en Yentel Martens 22e.

In de eerste reeks nam Cairoli de snelste start. Hij werd in de eerste ronden gevolgd door zijn landgenoot Guarneri, maar die bezweek even later onder de druk van Desalle, die de achtervolging op Cairoli inzette. Desalle naderde iets op de leider, maar kon hem nooit bedreigen. De Italiaan David Philipaerts werd derde, Ramon vierde.

De tweede reeks begon als de eerste. Cairoli nam onmiddellijk de leiding voor Desalle, maar de 20-jarige waal liet hem ditmaal niet begaan. In de tweede ronde nam Desalle de leiding over. Cairoli klampte echter aan en ging halfweg de wedstrijd opnieuw voorbij Desalle. Ramon reed met een sterk slotoffensief naar de derde plaats en ging zelfs nog in duel met Desalle.

In de WK-tussenstand verstevigt Cairoli zijn leidersplaats. Met een totaal van 434 punten heeft hij 67 punten voorsprong op Desalle. Ramon staat op de vierde plaats met 315 punten.