Nigeriaanse president schorst nationale elf
Foto: *
De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan heeft de nationale voetbalploeg van Nigeria voor twee jaar geschorst. Hij deed dit naar aanleiding van de teleurstellende resultaten van de Super Eagles op het WK in Zuid-Afrika.

Het Nigeriaanse team mag nu van Jonathan de komende twee jaar niet deelnemen aan internationale wedstrijden. "De president wil dat Nigeria het voetbal de komende twee jaar eerst gaat reorganiseren", aldus Ima Niboro, de woordvoerder van de president.

Nigeria werd op het WK meteen uitgeschakeld in de groepsfase. Het verloor met 1-0 van Argentinië en met 2-1 van Griekenland en speelde 2-2 gelijk tegen Zuid-Korea.


FIFA: 'Positie FIFA is bekend'
De Wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag nogmaals herhaald dat haar positie wat politieke inmenging in de werking van een federatie 'goed gekend' is. Eerder op de dag besliste de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan om het Nigeriaanse voetbalelftal voor twee jaar te schorsen omwille van de teleurstellende resultaten op het WK voetbal.

'We hebben nog geen officiële informatie gekregen over het onderwerp. Algemeen gezien is de positie van de FIFA wat politieke inmenging betreft echter goed gekend', stelde de FIFA in een communiqué.

Rotimi Amaechi, die een door de president opgedragen werkgroep over het WK leidt, verduidelijkte dat de FIFA spoedig op de hoogte gebracht zal worden. 'We zijn naar het WK getrokken en werden daar geconfronteerd met een aantal problemen. We denken dat we rond de tafel moeten zitten en alles moeten overschouwen', klonk het.

President Jonathan eiste ook een audit die duidelijkheid moet verschaffen over de toegekende fondsen voor de nationale selectie.