Rock Werchter neemt maatregelen tegen hitte
Foto: Pol De Wilde
De organisatoren van Rock Werchter, dat donderdagmiddag van start gaat en tot zondagavond duurt, hebben extra maatregelen genomen wegens het verwachte tropische weer.

Op het festivalterrein zijn drie bijkomende punten met niet drinkbaar verfrissingswater voorzien. Bij de sanitaire blokken bevinden zich kraantjes met drinkbaar water. De organisatoren roepen iedereen op zonnehoedjes en -crème mee te brengen en een regenjas voor mogelijk onweer.

De festivalgangers worden opgeroepen met het openbaar vervoer naar Werchter af te zakken. De festivaltickets zijn geldig als NMBS-vervoerbewijs voor een heen- en terugreis. De festivalcampings openen pas op donderdagochtend om 8.00 uur. Eerder afzakken heeft geen enkele zin.

Het geluid dat uit de boxen schalt is niet alleen van prima kwaliteit, maar ook van aanvaardbaar niveau. Wie wenst kan gratis oordopjes bekomen.

Omwille van het alcoholverbod voor jongeren onder 16 heeft men best een identiteitsbewijs op zak. Voetbalfans zijn gewaarschuwd dat er op het festivalterrein geen schermen geplaatst worden om de kwartfinales van het WK te volgen. Handig is de gratis op de mobiele telefoon te downloaden applicatie met heel veel praktische festivalinfo.

De Jeugd van Tegenwoordig trapt op donderdag 1 juli het festival af. Tot zondag 4 juli concerteren 54 groepen op Rock Werchter. De headliners dit keer zijn Faithless en Muse op 1 juli, Green Day en Editors op 2 juli, Rammstein en P! nk op 3 juli en tot slot Pearl Jam en Arcade Fire op 4 juli. Het festival is al geruime tijd uitverkocht.