Steeds meer Belgen wachten niet op het officiële einde van het schooljaar om met het vliegtuig op vakantie te vertrekken. Dat meldt touroperator Neckermann dinsdag.

Zowel Neckermann als Jetair zien de vraag naar het aantal lastminutereizen aanzienlijk stijgen. Turkije blijft bij beide touroperators de populairste bestemming.

Neckermann heeft woensdag 30 juni, één dag voor de vakantie, 48 vluchten op het programma staan. "1 juli zal de kalmste dag van de week zijn", aldus de reisorganisatie. Vrijdag 2 juli stijgt het aantal vluchten tot 53, zondag wordt dan de hoogmis met 63 vluchten.

Bij Jetair is er sprake van een spreiding van het vertrek over de eerste twee weekends van juli, aldus de woordvoerder.

Neckermann merkte ook een verdubbeling van de vraag naar lastminutereizen op één maand tijd. Ook Jetair spreekt van een stijging in vergelijking met dezelfde periode verleden jaar.

Turkije blijft bij beide reisorganisaties de populairste bestemming gevolgd door Spanje, Griekenland, Tunesië en Egypte.

Wat de langeafstandsvluchten betreft is de Dominicaanse Republiek de favoriete bestemming bij Neckermann gevolgd door Mexico, Cuba, Kenia en Thailand.