Kroonprins Filip en prinses Mathilde hebben dinsdag de provincie Namen bezocht in het gezelschap van een aantal willekeurig gekozen mensen. Ze bezochten vzw's en bedrijven in Fosses-la-Ville, Mettet en Florennes.

Het paar werd vanmorgen in Fosses-la-Ville ontvangen door de gouverneur van de provincie en de burgemeester van Fosses. Ze bezochten er de'"Carrefour Régional et Communautaire de la Citoyenneté et de la Démocratie'(CRECCIDE). Het koppel kon ook genieten van een educatieve animatie voor leerlingen van het derde leerjaar lager onderwijs.

Het bezoek werd voortgezet aan het meer van Bambois. Daar volgde een voorstelling van de doelstellingen van het 'Institut pour le Développement de l'Enfant et de la Famille' (IDEF) en een ontdekkingstocht.
Het koppel bezocht de drukkerij Doneux in Mettet en het Atelier 85 in Florennes.

Filip en Mathilde verschenen even op het balkon. Ze hebben ook nog een boom geplant ter herdenking van hun bezoek alvorens de arbeiders van enkele lokale ateliers te ontmoeten.

Het prinselijke paar begaf zich uiteindelijk naar het stadhuis van Florennes. Nadat ze het gastenboek hadden getekend, ontmoetten ze rond de middag de inwoners op het plein voor het stadhuis.