Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond, sluit het gebruik van technologische hulpmiddelen in het voetbal niet langer uit. Hij bood ook zijn excuses aan aan Engeland en Mexico.

'Het zou absurd zijn om daarover niet na te denken na wat er is gebeurd. We moeten over dit thema discussiëren', verklaarde Blatter dinsdag in Johannesburg. Volgende maand (21 en 22 juli) staat het onderwerp alvast op de agenda tijdens een vergadering in Cardiff met leden van de International Football Association Board (IFAB), dat de regels van het voetbal vastlegt. 

Tijdens de wereldbeker zelf verandert er niets. 'We kunnen niet voor tien wedstrijden de regels snel aanpassen', aldus de Zwitser.
Blatter zei ook dat hij zijn excuses heeft aangeboden aan de Engelse en Mexicaanse ploeg, die zondag tijdens hun achtste finale allebei het slachtoffer werden van een scheidsrechterlijke dwaling. 'Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden aan de twee betrokken delegaties. Ik begrijp dat ze niet blij zijn. De Engelsen hebben me bedankt, de Mexicanen lieten het hoofd zakken,' aldus Blatter.

Tijdens Duitsland - Engeland (4-1) werd een duidelijke goal van Frank Lampard niet gegeven. Tevez scoorde in de wedstrijd tegen Mexico het eerste Argentijnse doelpunt vanuit buitenspel.