Google verwijdert 'horse boy' uit Street View
Horse Boy stond duidelijk op de wagen van Street View te wachten. Foto: rr
Google heeft een nieuwe internethype in de kiem gesmoord. Een foto van de 'horse boy' waar in Groot-Brittannië veel om te doen was, is verwijderd uit het interactieve stratenplan Google Street View.

De BBC publiceerde vorige week een artikel over iemand die met een paardenkop te zien was in de straten van Aberdeen. Waarom de man het masker op had, was niet duidelijk.

Het adres '14 Hardgate, Aberdeen, Scotland' werd op Google Maps meteen een druk bezocht adres. Voor Google was de ophef voldoende reden om de foto offline te halen.

Wie nu de pagina bezoekt, krijgt enkel de boodschap dat de foto is weggehaald. Een reden is niet opgegeven. Wie iets verderop in de straat gaat kijken, kan de 'Horse Boy' wel nog bekijken.

Een van de speculaties is dat de man de wagen van Google zag komen, en dan pas het masker opzette. Dit zou kunnen kloppen. Nadat de wagen hem is voorbijgereden, is te zien hoe hij zonder masker wegwandelt.

Het stuk werd bij de BBC meer dan een miljoen keer gelezen, en al gauw kreeg de zender foto's toegestuurd van andere mensen met hetzelfde masker.

Het masker moet zeker al enkele jaren te koop zijn. De Amerikaanse groep Black Heart Procession gebruikt hetzelfde masker al een tiental jaar op verschillende groepsfoto's.