Na drie snikhete dagen mag de Amerikaanse band Kiss zondagavond de vijftiende editie van Graspop Metal Meeting afsluiten. De slotdag lokte tussen de 40 en de 50.000 metalfans naar Dessel.

Met de 45.000 bezoekers van vrijdag en 43.500 bezoekers op zaterdag evenaart deze jubileumeditie het bezoekersaantal van 2009. Toen kwamen er 130.000 fans naar Dessel. Volgens de organisatie vielen er op het gasflesincident van vrijdag na geen noemenswaardige incidenten te melden. Toen liepen twee kampeerders zware brandwonden op nadat hun gasfles explodeerde.

Vrijdag stond Aerosmith als headliner in Dessel en zaterdagavond speelde voormalig Guns ’n Roses gitarist Slash de wei plat met zijn nieuwe soloproject. Naast eigen werk bracht hij met Sweet Child of Mine en Paradise City enkel klassieker van Guns ’n Roses en kreeg hij alle handen op elkaar.

Voor verkoeling konden de festivalgangers bij de brandweer van Mol terecht. Zij zorgden met een waterkanon voor de nodige verfrissing tijdens deze snikhete jubileumeditie.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig