Negen doden op de weg, onder wie vier motorrijders
Foto: ena
Het eerste hoogzomerweekend heeft op de Belgische wegen aan minstens negen mensen het leven gekost. Onder de dodelijke slachtoffer bevinden zich vier motorrijders.

De zwaarste tol viel te betreuren op de E34 in Zoersel. Een minibus met Poolse nummerplaat reed zaterdag omstreeks 4.45 uur met volle vaart in op een vrachtwagen die plots vertraagde. Drie van de zeven inzittenden van de minibus overleden ter plaatse. De andere inzittenden werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Vrijdag kort na 19 uur verongelukte op de E411 in Libramont een zeventiger met de motor na een ongeval ter hoogte van Ochamps. Diezelfde avond stierf in Eeklo een 25-jarige motorrijder nadat hij uit de bocht ging. De man was op de terugweg van een terrasje met een vriend.

Zaterdag omstreeks 2 uur verloor in Moeskroen een 29-jarige motorrijder uit deze stad de controle over zijn stuur en belandde tegen een elekriciteitspaal. Het lichaam van de bestuurder werd door de botsing vanaf het middel in twee gesneden.

In Dadizele overleed zondagnamiddag een 55-jarige motorrijder uit Lendegem nadat hij in de Kortrijksestraat in een bocht de controle over zijn stuur verloor en een boom raakte.

In het Henegouwse Frasnes verongelukte zaterdagnacht een 28-jarige vrouw uit 's-Gravenbrakel op A8. De bestuurster wilde uitwijken voor een vos, verloor de controle over haar auto en belandde tegen een signalisatiebord.

In Beerse werd zaterdag rond 17.35 uur een 14-jarige jongen uit Merksplas door een auto gegrepen bij het oversteken van de Merksplassesteenweg. Met twee vrienden was hij net van een lijnbus gestapt. De jongen overleed kort nadien in het ziekenhuis van Turnhout.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig