Middenvelder en Engels kapitein Steven Gerrard wil de onterecht afgekeurde goal niet als excuus gebruiken voor de 4-1 nederlaag tegen Duitsland, zondag in de 1/8e finales van het WK in Zuid-Afrika. Hij zei ook nog dat de Duitsers de overwinning absoluut verdienden.

'Ik denk dat de afgekeurde goal zeker een rol heeft gespeeld, maar het zou flauw zijn om dat als excuus in te roepen. Duitsland is een geweldige ploeg die vandaag de overwinning verdiende', zo reageerde Gerrard. Hij had voor het WK aangegeven dat dit weleens zijn laatste wereldbeker kon zijn.

'We zijn uitgeschakeld en zullen nu moeten nadenken over waar we gefaald hebben, waarom we niet verder zijn geraakt in dit tornooi. We waren vandaag collectief slecht en de Duitsers speelden goed', gaf hij toe. 'Ze waren efficiënter voor doel, en maakten minder fouten. Dat hebben ze afgestraft.'

'Er zijn scheidsrechterlijke beslissingen die cruciaal waren... De onterecht afgekeurde gelijkmaker was voor ons erg belangrijk geweest. Op dat moment kon het tij gekeerd worden', voegde hij er toch ook aan toe.

In de 38e minuut, toen Duitsland met 2-1 leidde, keurde de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda een doelpunt van Lampard onterecht af, terwijl de bal via de lat duidelijk achter lijn in doel kaatste.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig