Couleur Café lokt 76.000 bezoekers
Foto: koen bauters
De 21ste editie van het muziekfestival Couleur Café was drie dagen lang het broeierige decor voor tal van muziekliefhebbers. Het festival op de site van Tour & Taxis in Brussel heeft ongeveer 76.000 toeschouwers gelokt. Dat maakte de organisatie zondag bekend.

Vrijdag trokken 22.000 mensen naar de vier verschillende podia, op zaterdag en zondag klokte het aantal toeschouwers telkens af op 27.000.

Couleur Café had dit jaar uitzonderlijk veel vrouwen uit alle muziekgenres op zijn affiche en focuste op Congo, met verschillende generaties artiesten die de Congolese muziekscène vertegenwoordigen. Reggae en ragga-fans werden ook in de watten gelegd ondanks de annulering van het concert van de omstreden Beenie Man. Andere blikvangers waren onder meer Snoop Dogg, Rodrigo Y Gabriela, Damian Marley en Nas.

Voetballiefhebbers hoefden niet thuis te blijven want zij konden de wedstrijden volgen op een reuzenscherm. Naast de muziekpodia herbergde de festivalsite ook een kunsttentoonstelling, 52 standjes waar de wereldkeuken werd voorgesteld, een markt, danslessen, Free style demonstraties, fanfares en optredens en een dorp waar ngo’s centraal stonden.

Dit jaar werden volgens de organisatie heel wat inspanningen geleverd op het vlak van duurzaamheid. 'We maakten gebruik van ecobekers en we werkten voor de eerste maal met biologisch afbreekbaar materiaal . Er waren ook stewards die een handje toestaken. Heel wat minder afval was het resultaat ', zegt Irene Rossi van Couleur Café.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig