Capello: 'Doelpunt Lampard was cruciaal'
De bal van Lampard gaat duidelijk over de doellijn. Foto: epa
Fabio Capello, de Italiaanse bondscoach van Engeland, wijst na afloop van de wedstrijd tegen Duitsland op het afgekeurde doelpunt van Frank Lampard, maar erkent ook dat de Duitsers sterk waren.

Dat zei hij zondag na de met 4-1 verloren achtste finale. Aan de rust stond het 2-1 voor de Mannschaft, maar scheidsrechter Larrionda had een duidelijke goal van de middenvelder van Chelsea niet gezien.

'Het was een van de belangrijkste momenten van de wedstrijd', aldus Capello over de bewuste fase. 'Die goal was heel belangrijk. Bij een gelijke stand hadden we heel anders gespeeld.'

'Bij 2-1 waren we goed. Maar je moet ook erkennen dat we bij de 3-1 de kopjes wat lieten hangen. Duitsland heeft een goede ploeg en speelde sterk', was de Italiaan ook eerlijk. 'We maakten enkele fouten die we cash betaalden. Maar de grootste fout maakte de scheidsrechter. Het zijn altijd details die het resultaat bepalen', besloot Capello.

Ook voor zijn collega Joachim Löw was er geen twijfel over de goal van Lampard. 'Wat ik gezien heb op de televisiebeelden, is dat de bal achter de lijn was. Het doelpunt had moeten worden toegekend', reageerde de Duitse bondscoach kort.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig