Duitsland heeft zondag in het Free State Stadium in Bloemfontein Engeland geklopt met 4-1. Aan de rust leidden de Duitsers met 2-1, nadat de gelijkmaker van Lampard niet werd gegeven door scheidsrechter Larrionda.

De Mannschaft begon het best en opende de score na twintig minuten. Het centrale verdedigingsduo van de Engelsen wist niet wat aanvangen met een verre uittrap van Neuer, Klose verlengde met de tip in doel. Daarvoor was de beste kans ook al voor Duitsland geweest, maar James redde het schot van Özil.

Op het halfuur hield de Engelse doelman Klose nog van zijn tweede, maar twee minuten later trapte Podolski tussen de benen van James in doel. Wat een uppercut leek, bleek het sein voor de Engelsen om naar voren te trekken. Vijf minuten na de 2-0 kopte Upson een voorzet van Gerrard tegen de netten. Even later botste een bal van Lampard via de lat duidelijk achter de doellijn, maar de gelijkmaker werd onbegrijpelijk niet gegeven.

Na de pauze was het Engeland dat voor het eerste gevaar zorgde. Een vrije trap van Lampard strandde op de lat, even later kon Defoe net niet profiteren van een foutje van Lahm. Duitsland reageerde met een schot van Schweinsteiger net naast, maar het was Müller die de 3-1 lukte.

Drie minuten later pakte Özil de Engelse verdediging in snelheid en bood Müller zijn tweede van de namiddag aan. Engeland uitgeteld, Duitsland naar de kwartfinale. Die speelt het op zaterdag 3 juli tegen Argentinië of Mexico, zij spelen later zondagavond.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig