Zondag was warmste dag
Foto: Kurt Desplenter
Zondag 27 juni is de warmste dag van het jaar tot nu toe. Dat zegt weerman Eddy De Mey. Volgens de weerman wordt de komende week de warmste van het jaar, met in de Kempen zelfs een hittegolf.

Om 16 uur was het kwik in Brussel opgelopen tot 28, in Antwerpen tot 29 en in Schaffen en Kleine Brogel tot 30 graden. Ook de kust deed het goed met 26 graden. Volgens De Mey kan daar zelfs nog een graadje bijkomen. Daarmee is zondag de warmste dag tot nu toe dit jaar.

De weerman voorspelt dat komende week de warmste van het jaar wordt, met in de Kempen zelfs een hittegolf. Van een hittegolf mag je spreken als het kwik vijf dagen boven de 25 graden en drie dragen boven de 30 graden uitkomt. In de Kempen zou het deze week 35 graden kunnen worden.

Woensdag wordt de koelste dag van de week met in het centrum van het land temperaturen tot 27 graden, in de Kempen is dat 29 graden. Vrijdag is er kans op onweer, maar ook tijdens het wekend en de week erna zouden de temperaturen boven het gemiddelde uitkomen.

Ozondrempel overschreden

Zondag om 16 uur was op drie plaatsen de waarschuwingsdrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter overschreden: in Vlaanderen in Sint-Kruiswinkel (202) en in Wallonië in Engis (181) en Luik (181). Dat meldt de website van de intergewestelijke milieucel IRCEL. Verwacht mag worden dat dit de komende uren op meer plaatsen het geval zal zijn.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig