Clément Desalle wint MX1 in Letland
Foto: reuters
Clément Desalle (Suzuki) heeft zondag in het Letse Kegums de GP motorcross van Letland in de MX1-klasse gewonnen, zijn tweede overwinning van het seizoen.

In de eerste reeks was Desalle de sterkste, voor de Rus Evgeny Bobryshev (Honda). Steve Ramon (Suzuki) eindigde als derde. In de tweede reeks was de Italiaanse WK-leider Antonio Cairoli (KTM) te sterk voor Desalle, die de tweede plaats pakte. In de eindstand was de overwinning bijgevolg voor Desalle. Cairoli werd tweede, Steve Ramon (Suzuki) pakte de derde plaats.

Ken De Dycker (Yamaha), vorige week in Duitsland nog goed voor de zege, eindigde op de 12e plaats, Kevin Strijbos werd 14e en Manuel Priem eindigde als 21e.

Voor Desalle was het al de zevende keer dit seizoen dat hij in de MX1-klasse op het podium mocht klimmen. Begin mei was hij in het Portugese Agueda ook al de sterkste.

In de WK-tussenstand heeft Cairoli nu 384 punten, 61 meer dan Desalle.
De volgende WK-manche wordt op 4 juli gereden in het Zweedse Uddevalle. Op 1 augustus vindt in Lommel de Grote Prijs van België plaats.

In de MX2-klasse was de overwinning voor de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM). De Fransman Marvin Musquin eindigde op de vierde plaats en behoudt zijn leidersplaats in de WK-stand.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig