CD&V is klaar om te onderhandelen
Partijvoorzitter ad interim Wouter Beke Foto: photo news
Voor CD&V mag informateur Bart De Wever wat sneller gaan met zijn politiek overleg. CD&V is klaar voor regeringsonderhandelingen. Dat maakten zowel partijvoorzitter ad interim Wouter Beke als toekomstig senator Rik Torfs zondag duidelijk in De Zevende Dag op Eén.

Torfs en Beke reageerden op verklaringen dat informateur Bart De Wever momenteel aan het temporiseren zou zijn wegens de interne verdeeldheid binnen de CD&V.

Torfs benadrukte dat er binnen de CD&V geen stammenoorlog bezig is of er grote verwarring zou zijn. Het is voor hem fout om bij een verkiezingsnederlaag hoofden te laten rollen, maar ook om nu over eventuele ministerposten te spreken. 'Wouter Beke is als partijvoorzitter klaar om te onderhandelen', aldus nog Rik Torfs.

Wouter Beke kon niets anders doen dan dit te beamen. 'We zijn al een week klaar om te onderhandelen. Ik doe elke morgen mijn brievenbus open maar de uitnodiging is er nog altijd niet in gevallen', aldus de voorzitter.

Pas volgende week donderdag worden de partijvoorzitters bij De Wever verwacht.

Beke sluit ook niet uit dat hij zich in het najaar kandidaat stelt om de nieuwe CD&V-voorzitter te worden. Na het ontslag van Marianne Thyssen is hij voorzitter ad interim.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig