In Antwerpen zijn zaterdag twee gezochte criminelen opgepakt tijdens de gecoördineerde politieactie Ares 17. Die actie is gericht tegen diefstallen met geweld of wapenvertoon en vond plaats op het volledige grondgebied van Antwerpen tussen 14 en 22 uur. Dat is vernomen van de Antwerpse politie.

De politie zette 58 manschappen in en er was ook bijstand van de politiehelikopter. Tijdens de actie werden 94 personen en 41 voertuigen gecontroleerd. In het Albertpark controleerden inspecteurs rond 16.20 uur een jongeman. Die bleek twee keer geseind te staan voor verschillende ernstige feiten, waaronder een diefstal met geweld. De man werd opgepakt en voorgeleid.

Op de Noordersingel werd om 17.35 uur een verdacht voertuig gecontroleerd. Uit de controle bleek dat de bestuurder gezocht werd door de federale gerechtelijke politie van Brussel voor zware feiten. Zijn voertuig bleek bovendien niet verzekerd en werd in beslag genomen. De man werd later overgebracht naar Brussel met het oog op zijn arrestatie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig