Twee Antwerpse politie-inspecteurs zijn zaterdagochtend opzettelijk aangereden door een dronken chauffeur. Die was net daarvoor betrokken bij een ongeval, maar pleegde vluchtmisdrijf. Dat is zondag vernomen van de Antwerpse politie.

De politie werd zaterdagochtend om 6.20 uur opgeroepen voor een aanrijding met vluchtmisdrijf op het Falconplein. Daar was een Volkswagen Polo ingereden op een ander voertuig. De bestuurder van de Polo was echter niet gestopt.

Toen de politie ter plaatse was, verscheen de Volkswagen plots opnieuw op het Falconplein. De inspecteurs gingen de rijbaan op en gaven de chauffeur het bevel om te stoppen. De bestuurder van de Polo bleef echter met constante snelheid voortrijden. Op enkele meters van de inspecteurs gaf hij plankgas en reed recht op hen af. De politie-inspecteurs konden maar net op tijd wegspringen.

De achtervolging werd onmiddellijk ingezet en de nummerplaat van het voertuig werd doorgegeven aan alle politie-eenheden. Om 8.45 uur slaagde een andere patrouille erin om het voertuig te onderscheppen ter hoogte van Schijnpoort. De bestuurder, een man van 26 uit Antwerpen, legde een positieve ademtest af. Hij bleek vrij onder voorwaarden, met als beperking dat hij geen alcohol mag gebruiken.

Het Antwerpse parket bevestigde later zijn arrestatie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig