Negenhonderd Filippijnse gevangenen hebben zaterdag hulde gebracht aan Michael Jackson met een dansje. Vrijdag was het één jaar geleden dat de King of Pop overleed.

De gevangenen van een zwaarbeveiligde gevangenis in Cebu hadden een choreografie voorbereid op onder meer 'Thriller', 'Ben' en 'They Don't Really Care About Us'. Honderden Filippijnen en toeristen waren zaterdag getuige van hun voorstelling. Ze werden met gratis bussen naar de gevangenis gebracht.

Volgens rechter Geraldine Faith Econg toont het initiatief de gevangenen op een andere manier. 'Dit moet tot voorbeeld dienen van de andere gevangenissen in het land', zei ze na afloop. De opname van de show wordt volgende week op het internet geplaatst.

Michael Jackson stierf op 25 juni 2009 op vijftigjarige leeftijd in Los Angeles.

Het is niet de eerste keer dat de Filipijnse gevangenen dansen op de beats van the King of Pop. In 2007 dansten ze op de tonen van 'Thriller' (zie tweede video) en voor de release van de DVD 'This Is It' deden ze het nog eens over op de liedjes 'Bad' en 'The Don't Care About Us' (zie eerste video).

Niet iedereen is opgezet met het initiatief van de gevangenis. Dennis Abbarientos van de Filipijnse mensenrechtenorganisatie Karapatan heeft een aantal klachten ontvangen over onmenselijke behandeling van de gedetineerden. 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig