Over de koppen lopen aan de kust
Foto: jimmy kets
In alle badplaatsen was het zaterdag en zondag over de koppen lopen. Veel mensen kozen zondag voor de kust om de warmste dag van het jaar door te brengen. In Oostende bleek het strand zelfs even te klein.

De toeristische sector aan de kust kan terugblikken op het beste weekend van het voorjaar. Al is een overvloed aan volk voor de sector niet ideaal, toch mag niemand klagen. De hotels waren volzet. Ook veel appartementen waren verhuurd. Veel volk aan zee betekent volle terrassen en veel volk in de restaurants.

De toeristen bleven zondag ook lang aan zee. De eerste drukte richting binnenland ontstond pas omstreeks 17.30 uur. File was er om 18 uur er volgens het Vlaamse Verkeerscentrum nog niet.

In Oostende was er zondagnamiddag zo veel volk op het strand dat een gereserveerde zone voor strandwerkzaamheden werd ingenomen door badgasten. De politie liet gedijen. Overal liepen ook wat kinderen verloren maar ze kwamen vooralsnog allemaal terecht.

Op het strand was het tot 25 graden warm. Door het vleugje wind was het er aangenaam. Er werd ook al massaal in zee gezwommen. Sinds 19 juni worden in alle badplaatsen een of meer zones door redders bewaakt waardoor zwemmen veilig kon gebeuren.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig