Strand, regenwoud en cultuur in Ghana
Foto: DSO
Ghana is een van de nieuwe bestemmingen van Brussels Airlines. Je vindt er de mooiste stranden van Afrika, een rijke en levendige cultuur en het enige stukje regenwoud in Afrika, waar je echt tussen de bladeren hoog in de bomen kan wandelen. Welkom in Ghana.

De hoofdstad van Ghana, Accra, alleen al is een reis waard. Elke toerist moet het Nationale Museum, het Nkrumah Memorial Park en de Triomfboog hebben gezien. In het stadcentrum zie je nog duidelijk het vroegere leven van deze stad; een klein vissersdorpje. Accra heeft naambekendheid door de verschillende kunstgalerijen en ambachten. Wil je een onvergetelijke avond en nacht beleven? Dan start je best bij Maquis Tante Marie in Labone voor een heerlijk buffet. Het bruisende nachtleven van Accra kan je zonder probleem de rest van de avond charmeren.
Aan de kust wisselen vissersdorpjes en toeristische strandhotels elkaar af. Verschillende Europese handelvestingen getuigen van de vroegere slavenhandel. Een bezoek aan het Cape Coast Castle bezorgt je een sobere maar wel onvergetelijke ervaring. Voor een avontuur moet je landinwaarts trekken: het Nationaal Park van Kakum is een dagtrip waard. Je kunt er hoog in de bomen, tussen het bladerdak van het regenwoud wandelen. Je ontdekt prachtige fauna en flora die het woud heeft te bieden. Maar ook de tweede grootste stad van Ghana is een bezoek waard. In Kumasi kan je urenlang rondslenteren op de grootste markt van West-Afrika, de Kejetia Markt. Geen betere plaats om nog eens de lokale cultuur en alle kleurrijke ingrediënten op te snuiven voor je terug naar huis keert. Je hebt zeker een hele hoop goede herinneringen mee in je bagage.