Vrouwen geven sneller telefoonnummer na liefdeslied
Foto: Shutterstock
Uit een Franse studie blijkt dat vrouwen net na het horen van een romantisch liedje gewillig hun telefoonnummer aan een man geven.

Mannen die het telefoonnummer van een vrouw willen vragen wachten best het moment na een romantisch lied af. Volgens onderzoekers van verschillende Franse universiteiten willen vrouwen dan dubbel zo snel hun nummer geven en afspreken met de man in kwestie.

De wetenschappers nodigden 87 vrouwen tussen de 18 en 20 jaar uit om deel te nemen aan een consumentenonderzoek. De aanwezigen werden in twee groepen verdeeld: een helft moest in een wachtkamer zitten waar neutrale muziek (L'heure du the - Vincent Delerm ) uit de boxen kwam, terwijl de andere helft een romantisch liedje (Je l'aime a mourir - Francis Cabrel) hoorde tijdens het wachten.

Na vijf minuten wachten riep een niet onknappe onderzoeker uit een andere kamer de proefpersonen tot bij hem. Hij zei tegen elke vrouw dat ze er leuk uitzag en vroeg haar telefoonnummer om af te spreken.

Maar liefst 52 procent van de vrouwen die net melige muziek hoorden, gingen in op het standaard versiertrucje en gaven hun nummer. Van zij die uit de neutrale wachtkamer kwamen, wou slechts 29 procent met hem op stap.