Wickmayer tegen Flipkens in tweede ronde
Foto: *
Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De twee Belgische meisjes nemen het in de tweede ronde nu tegen elkaar op.

Wickmayer, het vijftiende reekshoofd op het Londense gras, zette in de eerste ronde de Amerikaanse Alison Riske opzij (WTA 145). Ze haalde het na 1 uur en 53 minuten met 6-4, 5-7 en 6-3. Het was nog maar de tweede ontmoeting tussen beide meisjes. Eerder dit seizoen haalde de 19-jarige Riske het in Birmingham nog met 6-7, 6-4 en 6-3 van 'Wicky'.

Kirsten Flipkens stoot door naar 2e ronde
De 24-jarige Kempense ontdeed zich in de eerste ronde van de Canadese Stephanie Dubois (WTA 124), die als lucky loser uit de kwalificaties was opgevist. Flipkens haalde het na 1 uur en 19 minuten met twee keer 6-4. Het was het eerste duel tussen beide speelsters op het WTA-circuit.

In de tweede ronde treft Flipkens dus Yanina Wickmayer, die eerder op de dag de Amerikaan Alison Riske (WTA 145) uitschakelde (6-4, 5-7 en 6-3). Het wordt de tweede onderlinge confrontatie tussen beide speelsters. Vorig jaar haalde Wickmayer het in Luxemburg met 7-6 (7/1), 4-6 en 6-1 van 'Flipper'.

Ook Kim Clijsters (WTA 8) verzekerde zich eerder al van een plaats in de tweede ronde. De als achtste geplaatste Limburgse had in de eerste ronde weinig moeite met de Italiaanse Maria Elena Camerin (WTA 121). Het werd 6-0 en 6-3.