Robben wil spelen tegen Kameroen
Foto: AP
De Nederlandse aanvaller Arjen Robben lijkt speelklaar te zullen geraken voor de laatste groepswedstrijd van Oranje in groep E, donderdag in Kaapstad tegen Kameroen.

Dat verklaarde Robben maandag in Johannesburg. De winger van Bayern München blesseerde zich begin juni tijdens een vriendschappelijke oefeninterland tegen Hongarije aan de hamstrings en speelde sindsdien nog geen minuut.

'Het kan dat ik speel', verklaarde Robben aan het legertje verzamelde journalisten. 'Tijdens de laatste dagen train ik opnieuw normaal mee en ondervind ik na de training geen reactie. Ik moet nu spelen om wedstrijdritme op te doen.'

Bondscoach Bert van Marwijk is heel wat voorzichtiger. Zondag benadrukte van Marwijk nog dat Robben 'niet 100% hersteld is en dat hij nog geen datum kan plakken op een eventueel wederoptreden'.

Nederland was het eerste team dat zich kon plaatsen voor de achtste finales op het WK in Zuid-Afrika. De spelers van Oranje wonnen immers hun beide groepswedstrijden: 2-0 tegen Denemarken en 1-0 tegen Japan. Donderdag nemen ze het nog op tegen het reeds uitgeschakelde Kameroen.