Muntari blijft na excuses in Ghanese selectie
Foto: *
Sulley Muntari blijft bij de Ghanese selectie in Zuid-Afrika. De 25-jarige middenvelder van Inter Milaan was zaterdag na het 1-1 gelijkspel tegen Australië verbaal in de clinch gegaan met bondscoach Milovan Rajevac.

Muntari had het spelershotel boos verlaten, maar keerde snel op zijn stappen terug. 'Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en zit gewoon in de selectie voor de wedstrijd van woensdag tegen Duitsland', meldde de Ghanese voetbalbond maandag.

Het leek er op dat er na de hetze rond Nicolas Anelka in het Franse kamp een nieuwe rel op het WK geboren was. Bij de Ghanezen worden de brandjes echter sneller geblust. Muntari was niet gelukkig met zijn invallersrol in het team van Rajevac. Woensdag kookte het potje over. Hij beledigde de coach en enkele medespelers en pakte zijn boeltje. 'Hij handelde uit frustratie om het feit dat Ghana de wedstrijd tegen Australië niet wist te winnen', zegt de Ghanese federatie. 'Zijn excuses zijn aanvaard.'

Het is niet de eerste keer dat Muntari amok maakt. In januari van dit jaar nam Rajevac hem om disciplinaire redenen niet mee naar de Africa Cup in Angola.