De Pro League zal gedurende 5 jaar een belangrijk familieversterkend programma van SOS Kinderdorpen ondersteunen. De verzameling van Belgische eersteklassers schenkt een bedrag van enkele honderdduizenden euro's voor schoolprojecten in 8 Afrikaanse landen, meldt de organisatie maandag. Vanuit het WK 2018 wordt dit project mede ondersteund door het ministerie van ontwikkelingssamenwerking.

Om hun engagement kracht bij te zetten, bezochten Pro Leaguevoorzitter Ivan De Witte en directeur-generaal Ludwig Sneyers eerder deze maand Burundi om een van de projecten met eigen ogen te gaan bekijken.

'Binnen de Pro League waren wij reeds overtuigd van onze sociale rol maar de ellende die we daar te zien hebben gekregen, heeft ons werkelijk doen beseffen dat wij niet aan de zijlijn kunnen blijven staan. Kleine dingen maken daar wel degelijk een wereld van verschil! Wij willen de kracht van het voetbal gebruiken om dit te realiseren', aldus Ludwig Sneyers.

SOS Kinderdorpen is een ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor de belangen en rechten van kinderen. De organisatie werd in 1949 in Oostenrijk opgericht en heeft momenteel meer dan honderd nationale afdelingen.