Brazilië heeft zijn ticket voor de achtste finale makkelijk op zak gestoken na een 3-1-overwinning tegen Ivoorkust. Aan het tweede doelpunt zat echter een zwaar hands-geurtje en de wedstrijd eindigde in mineur met een onverdiende rode kaart voor Kaka.

Ondanks de vier doelpunten zal deze wedstrijd vooral onthouden worden voor de foute beslissingen van de scheidsrechter en de opstootjes aan het einde van de wedstrijd, dan om het goede voetbal.

In een teleurstellende eerste helft begon Brazilie afwachtend en nerveus aan de wedstrijd. De Brazilianen lieten het balbezit aan Ivoorkust en stapelden zelf de foute passes op. Robinho demonstreerde met onnodige overstapjes en vervolgens knullig balverlies.

Ivoorkust kon echter niet profiteren van het lakse Brazilie en raakte niet aan een uitgespeelde kans. In de 25ste minuut was daar dan toch plots Brazilie. Na een ietwat rommelig combinatie met Robinho kon Kaka de bal afgemeten meegeven aan Luis Fabiano. Die aarzelde niet en knalde vanuit heel scherpe hoek de bal hoog tegen de netten. 1-0 voor Brazilie.

De Brazilianen leken nadien even bevrijd, maar de opflakkering was van korte duur. Noch Brazilie noch Ivoorkust kwam nog dicht bij een nieuw doelpunt voor de rust.

Vijf minuten na de rust verdubbelde Brazilie meteen zijn voorsprong. Luis Fabiano zette zich tussen drie Ivorianen door richting doel en trapte de bal in de rechterbenedenhoek binnen. Hij beging in de actie echter tot twee maal toe duidelijk handspel, maar de scheidsrechter liet begaan.

Drogba was enkele minuten later kort bij de aansluitingstreffer, maar in 62ste minuut telde Elano Ivoorkust definitief uit op voorzet van Kaka. 

Net op het moment dat Brazilie wat zeldzaam sambavoetbal wist te brengen, zorgde Drogba dan toch voor de verdiende eerredder.

Tussendoor lieten Keita en Tiote zich vooral opmerken door zware tackles die best met rood hadden kunnen bestraft worden.

Dat rood was echter weggelegd voor Kaka, nadat die in de 87ste minuut onterecht zijn tweede geel van de avond kreeg aangesmeerd door Keita. Zo eindigde Brazilie de wedstrijd nog met tien.