Brazilië kan zich zondagavond voor de achtste finales van de Wereldbeker in Zuid-Afrika plaatsen. De vijfvoudige wereldkampioen moet in het Soccer City Stadium van Johannesburg dan wel winnen van Ivoorkust, dat waarschijnlijk sterspeler Didier Drogba opnieuw aan de aftrap zal kunnen brengen.

Volg Brazilië - Ivoorkust LIVE vanaf 20u30

'Het zou geen verrassing zijn als Drogba titularis is. De 25 minuten die hij tegen Portugal op het veld stond, verliepen goed', verklaarde bondscoach Sven-Goran Eriksson. Drogba werd op 5 juni geopereerd aan een gebroken elleboog. Tegen Portugal speelde hij met een spalk rond de arm.

Ivoorkust rekent ook op Barry Boubacar Copa. De doelman van Lokeren hoopt op dit WK uit de schaduw van Yaya en Kolo Touré, Salomon Kalou en andere Drogba's te kunnen treden. 'Niet dat ik jaloers ben. Ik speel voor Lokeren, zij voor Chelsea en Barcelona. Ik ben blij voor hen, maar in Lokeren is het ook goed toeven. De mensen zijn er sympathiek en de omkadering is er uitstekend.'

Als Ivoorkust wint of gelijkspeelt, zou het voor een primeur zorgen. Tot nog toe won Brazilië op WK's alle wedstrijden tegen Afrikaanse landen. Bovendien slikte het daarbij geen enkel tegendoelpunt (3-0 tegen ZaÎre in 1974, 1-0 tegen Algerije in 1986, 3-0 tegen Kameroen in 1994, 3-0 tegen Marokko in 1998 en 3-0 tegen Ghana in 2006).

Portugal en Noord-Korea spelen maandag de tweede wedstrijd in groep G. Na één wedstrijd heeft Brazilië drie punten, Ivoorkust en Portugal één en Noord-Korea nul.