Wasilewski nog ver van de eerste ploeg
blg Foto: © BELGA
De Pool Marcin Wasilewski, die eind augustus vorig jaar een dubbele open beenbreuk opliep bij een tackle van Axel Witsel, heeft nog een lange weg af te leggen vooraleer hij zijn positie als rechtsback weer kan innemen in de eerste ploeg van Anderlecht.


  Zelfs een plaats in de kern van 18 spelers is nog veraf. Dat vertelde coach Ariël Jacobs maandag op de persconferentie na de eerste training van het seizoen.

"Vanaf de dag na zijn ongeval droomde ik ervan om hem enkele minuten te geven zodat Marcin ten volle en als echte speler het veroveren van de titel kon meevieren. Maar eigenlijk geloofde ik er zelf niet in. Het mirakel is gelukkig genoeg gebeurd (in de laatste wedstrijd tegen Sint-Truiden (2-1)), dankzij zijn enorme werk, maar ook dankzij de medische staff. Nu moeten we de realiteit onder ogen durven zien. De toestand van Marcin is sindsdien niet echt meer geëvolueerd. En er is een groot verschil tussen dat kleine stukje wedstrijd (nvdr, 8 minuten), dat bijna vriendschappelijk was, en bijvoorbeeld de voorrondes van de Champions League. De weg om weer op dat niveau te komen zal nog lang zijn. Heel heel lang", aldus Jacobs.