De Kameroense kapitein Samuel Eto'o mocht dan vinden dat zijn team toch goed gespeeld had in de 1-0 nederlaag tegen Japan, zijn bondscoach Paul Le Guen was het daar helemaal niet mee eens.


  "Ik ben ontgoocheld met het resultaat en met de manier waarop we gespeeld hebben", verklaarde de Fransman. "Er moet dringend iets veranderen."

"We hebben helemaal niet getoond wat we kunnen. We waren te nerveus, leden te veel balverlies, speelden verkrampt. In de tweede helft ging het al beter, maar goed was het zeker nog niet. Tegen Denemarken moeten we winnen. Maar dan zullen we meer bevrijd moeten gaan spelen. Nederland is favoriet in de groep, maar achter hen blijft alles mogelijk."

"Kameroen was niet op zijn best", besefte ook de Japanse bondscoach Takeshi Okada. "Ze zijn technisch erg onderlegd en kunnen hoog spelen, maar mijn verdediging heeft dat goed opgevangen. In de volgende wedstrijden zullen we toch wat agressiever moeten spelen. De overschakeling van verdediging naar aanval moet vlotter verlopen. We moeten nog vooruitgang maken. We gaan dit niet als een grote overwinning vieren. De volgende wedstrijd is belangrijker.".