Landskampioen Anderlecht heeft maandag in Neerpede de trainingen hervat in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het appel 14 spelers van de 33, onder wie Cordier, Losada, Bulykin en Siani die afgelopen seizoen werden uitgeleend.

"Een meer dan voorzien", gaf trainer Ariël Jacobs als commentaar. "Marecek moest eigenlijk pas donderdag terugkeren, samen met de Belgische internationals (Proto, Deschacht, Gillet, Legear, Lukaku), Kljestan en Boussoufa". Lucas Biglia, die zijn vliegtuig miste, zou er dinsdagnamiddag weer bij moeten zijn.

De 19-jarige Tsjech Jan Lecjaks was het enige nieuwe gezicht op de eerste training van het seizoen. De twee Argentijnse nieuwkomers, verdediger Pier Barrios (19 jaar) en aanvaller Pablo Chavarría (22 jaar), worden verwacht op 21 juni. Bernardez speelt op het WK in Zuid-Afrika met Honduras, en Juhasz, Iakovenko en Kudimbana hervatten op 28 juni.

Tom De Sutter trainde apart indoor, maar neemt wel deel aan de twee stages, in het Nederlandse Venlo (21-25/06) en het Oostenrijkse Saalfelden (4-11/07). Tijdens die laatste stage zijn twee oefenwedstrijden voorzien, op 7 juli (17u00) tegen Cluj en op 10 juli (18u00) tegen Rapid Wenen.