Deco hoopt dat Drogba kan spelen
Foto: EPA
De Portugese spelverdeler Deco hoopt dat Didier Drogba, zijn ploegmaat bij Chelsea, dinsdag zal kunnen spelen in de eerste wedstrijd van groep G.

De Ivoriaanse steraanvaller brak tien dagen geleden in een oefenduel met Japan zijn elleboog en is onzeker voor de eerste WK-wedstrijd van zijn land.

'Ik hoop dat hij morgen zal spelen, want hij is een vriend en een goede speler en het zou goed zijn voor de wedstrijd', zei Deco maandag tijdens een persconferentie in het Nelson Mandela Bay stadion in Port Elizabeth, waar de wedstrijd gespeeld wordt.

De Portugese bondscoach Carlos Queiroz was minder direct. 'We volgen wat in de media verschijnt over Drogba en we hebben ook rechtstreekse bronnen. Maar ik moet me zorgen maken om mijn eigen team en mijn eigen spelers.' Queiroz benadrukte dat wat er ook gebeurt, Portugal klaar zal zijn voor de clash in de 'groep des doods', waarin ook Noord-Korea en vooral Brazilië strijden voor een plaats bij de beste zestien.

De bondscoach weigerde commentaar te geven op de controverse rond Nani. Die moest onlangs verstek geven met een schouderblessure, maar onbevestigde berichten stellen dat hij positief testte op drugs. 'Wat telt is de wedstrijd morgen en dat is waarop we ons zullen focussen.'
 
'Cristiano Ronaldo is zowel als kapitein en als icoon klaar, en dat zijn we allemaal. Ze kunnen niet wachten en willen spelen. Ze willen rennen. Ze willen vechten. Onze teamgeest is uitstekend en we hebben een prachtig, goed georganiseerd team', besloot de Portugese bondscoach.