De Wever wil excuses van Phara
Foto: fotored nb
N-VA-voorzitter Bart De Wever eist excuses van VRT-presentatrice Phara de Aguirre. Anders wil hij nooit meer in een van haar programma's.

De Aguirre beweerde tijdens de uitzending van Phara een week voor de verkiezingen dat Bart De Wever niet in debat durfde te gaan met SP.A-kopstuk Frank Vandenbroucke. 'Dat is een flagrante leugen', reageert de N-VA-voorzitter in Knack.

'Ik heb twee uur lang met Vandenbroucke gedebatteerd voor Humo', zegt De Wever. 'En toen heeft hij mij met een aantal dingen geconfronteerd waar ik technisch niet op kon antwoorden, want ik ben geen specialist sociale zekerheid. Ondertussen heb ik mij geïnformeerd en wil ik te allen tijde dat debat aangaan.'

Toch stuurde De Wever zijn partijgenoot Danny Pieters naar een debat over de sociale zekerheid bij Phara. 'Men zegt zo vaak dat de N-VA een eenmanspartij is. Wel, op dat punt hebben wij de grote specialist in huis, en dan vind ik niet dat ik dat televisiemoment van hem mag afpakken', zegt De Wever.

'Dat Phara heeft gezegd dat ik niet zelf durfde te komen, is echt een flagrante leugen die ik haar bijzonder kwalijk neem. Daarvoor zal ze zich toch moeten verontschuldigen – dat hoeft niet publiek – of anders zal ik nooit meer in een van haar programma’s opduiken', besluit het N-VA-kopstuk.