'Strandredders ook bij rode vlag laten werken'
Foto: rr
Vlaams minister voor toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft maandag bij de start van het toeristisch hoogseizoen aan de kust een oproep gedaan om de 1.300 strandredders die deze zomer actief zullen zijn ook bij een rode vlag op het strand te houden.

Door de inbreng van de Vlaamse overheid wordt de bewakingsperiode op het strand vanaf dit jaar in alle badplaatsen uitgebreid. Vanaf 19 juni zal er in elke badplaats minstens één zone bewaakt zijn.

‘De veiligheid aan onze stranden is een kwaliteitsaspect die we op toeristisch en promotioneel vlak kunnen uitspelen’, zegt minister Bourgeois. ‘Ons strand is zeker één van de veiligste van Europa. In juli en augustus zullen we meer dan 34 van de 67 kilometer kust bewaken. Daarvoor worden ongeveer 1.300 redders ingezet. Ik doe nu een oproep om die opgeleide mensen ook bij rode vlag in te zetten om de kwaliteit van de kust te verhogen.’

De minister deed maandag ook een oproep aan de baders. Alle inspanningen die de overheid doet, worden immers tot niets herleid als de baders argeloos in zee gaan. Via het Kustactieplan draagt de Vlaamse overheid 396.451 euro bij in de veiligheid op het strand.