Vrouwen vergeten minder, mannen laden beter in
Foto: Shutterstock
Met de wagen op reis vertrekken kan heel wat onaangename spanningen veroorzaken. Misschien neem jij teveel kleren mee of laat het organisatietalent van jouw partner te wensen over. Spellenfabrikant 999 Games onderzocht de inpakmethodes van vakantiegangers en kwam tot verrassende resultaten.

Een gevoel van vrijheid is zowel voor mannen als vrouwen de belangrijkste reden waarom er voor een autovakantie gekozen wordt. Uit het onderzoek blijkt dat vooral het mannelijk geslacht (43%) deze reismethode verkiest omdat zij dan ook meer persoonlijke spullen kunnen meenemen. Het zijn dus niet altijd vrouwen die de wagen nodeloos volproppen.

Ruzies
Dat proppen kan wel voor problemen zorgen. Een koffer of valies die niet dicht te krijgen is, veroorzaakt spanningen in ongeveer de helft van de huishoudens. In 4% van de gevallen evolueert een kleine ergernis naar complete chaos waardoor er niet op het geplande uur kan vertrokken worden.

Vergeetachtig
Een ander algemeen probleem is dat mannen vaak essentiële dingen zoals tandpasta en reispapieren vergeten. Vrouwen daarentegen zijn gespecialiseerd in checklists maken.

Inpakken en wegwezen
Zij zijn ook beter in het vullen van de valiezen, maar de auto inladen laten ze beter aan hun partner over. Het ruimtelijk inzicht van mannen is namelijk beter ontwikkeld waardoor zij de beschikbare kofferruimte efficiënt kunnen gebruiken.

Zolang je de beperkingen van je partner kan inschatten en bijspringt waar nodig, zal alles hoogstwaarschijnlijk vlot verlopen.