Reynders vertrekt als MR-voorzitter
Foto: belga
Didier Reynders trekt zich terug als MR-voorzitter zodra de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering zijn afgerond.

De uittredende minister van Financiën stelt zijn voorzittersmandaat ter beschikking, en is geen kandidaat om zichzelf op te volgen. Na afloop gaf hij zelf geen commentaar bij zijn beslissing.

Net voor het uitgebreid bureau van MR-FDF klonk het nog dat de positie van voorzitter Didier Reynders niet in vraag werd gesteld. Reynders is naar verluidt niet onder vuur komen te liggen tijdens de vergadering.

Het is nu tijd om de uitslagen te analyseren, klonk het na de vergadering. Gérard Deprez was het duidelijkst over de toekomst. Volgens hem moeten de resultaten geanalyseerd worden en moet nadien gerespecteerd worden wat voorzien was.

'Didier Reynders zelf heeft aangekondigd dat er na de verkiezingen geen cumuls meer zouden zijn van het voorzitterschap en ministerposten en dat er voorzittersverkiezingen georganiseerd zouden worden. Het moment is gekomen om een agenda vast te leggen voor wat we overeengekomen zijn', aldus Deprez.

Iedereen benadrukte verder dat de winnaars van de verkiezingen N-VA en PS zijn, dat MR een nederlaag heeft geleden en dus niet aan zet is.