Wegdek opnieuw ingezakt in Elsene
Foto: vtm
De tram op lijn 94 rijdt sinds 14.30 uur opnieuw normaal op de Louizalaan in Brussel. Dat meldt een woordvoerder van de MIVB. Het verkeer werd er eerder onderbroken door een wegverzakking.

Een breuk in de waterleiding had in Elsene opnieuw een grondverzakking veroorzaakt. Door de verzakking tussen de Vleurgatsesteenweg en de Louizalaan moest de weg gedeeltelijk afgesloten worden. De tunnels bleven wel toegankelijk voor het verkeer.

Het lek ontstond in de nacht van zondag op maandag. Het lek heeft een gat gemaakt van twee op vier meter en is een halve meter diep. Het gaat om de tweede verzakking op de steenweg in Elsene in enkele dagen. De watervoorziening is normaal, aldus Sibelga.

Het verkeer is sinds maandagochtend geblokkeerd op de Louizalaan richting Terkamerenbos en ook de Vleurgatsesteenweg is toe voor automobilisten, behalve voor die die uit de richting van het Flageyplein komen.

De hinder zal enkele dagen duren. De buslijnen 38 en 60 zijn omgeleid en blijven via een alternatieve route rijden tot de resultaten van het bodemonderzoek bekend zijn.