De 31-jarige Roemeense aanvaller Adrian Mutu moet voor zijn positieve dopingplas een recordboete van 17,1 miljoen euro betalen aan ex-werkgever Chelsea.

Nadat hij in januari voor negen maanden geschorst werd na een positieve dopingplas, bevestigde het Zwitserse gerecht maandag dat het Roemeense enfant terrible een recordboete van 17,1 miljoen euro moet betalen aan zijn ex-werkgever Chelsea.

Mutu werd in 2004, terwijl hij bij het Engelse Chelsea onder contract stond, betrapt op het gebruik van de illegale drug cocaïne. Mutu kreeg een schorsing en werd door zijn toenmalige werkgever aan de deur gezet.

Bovendien eiste Chelsea, dat het jaar voordien voor Mutu 24 miljoen euro betaald had aan Parma, een deel van die transfersom terug van de speler.
Het Internationaal Sporttribunaal TAS veroordeelde eerder de speler tot het betalen van 17,1 miljoen euro als schadevergoeding aan Chelsea. Mutu ging niet akkoord en klampte zich vast aan de laatste strohalm, in dit geval een Zwitserse federale rechtbank, maar ook dat mocht niet meer baten.