Na een campagne die voor het eerst ook via Twitter en Facebook werd gevoerd, reageren veel politici ook via de sociale netwerksites op de verkiezingsuitslagen.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne waren de voorbije weken ontzettend actief op Twitter. Toch duurde het tot half een vanmiddag vooraleer De Croo reageerde op de monsterzege van N-VA.

Vincent Van Quickenborne was gisteravond wel actief op Twitter. De uittredende minister van Economie leek zich op te trekken aan de lichte vooruitgang van Open VLD in zijn provincie. 

Voormalig premier Yves Leterme weet dan weer te melden dat het stof nog niet gaan liggen is. Volgens Leterme zien de waarnemers een aantal dingen nog niet.

Vlaams Belang-kopstuk Filip De Winter twitterde enkele weken geleden dat hij naar Namibië zou verhuizen als Elio di Rupo premier zou worden. Een kersverse Facebook-groep herinnert De Winter aan die belofte.

Het Oost-Vlaamse Open VLD-kopstuk MathiasDeClercq is tevreden met zijn 60.291 voorkeurstemmen. Oost-Vlaanderen blijft meest blauwe provincie, schrijft hij.

Zowat alle partijen bedanken ook op Twitter hun kiezers. Groen! dankt ook de niet-herkozen Tinne Vanderstraeten (Kamer) en Geert Lambert voor hun inzet.

Gerolf Annemans feliciteert de N-VA en ziet België verder afglijden. Volgens Annemans is een Tsjechoslowaaks scenario zich aan het ontwikkelen.

Kersvers N-VA-Kamerlid Peter Dededecker besefte gisteravond nog niet echt goed wat de dag vandaag allemaal teweegbracht, maar gaat toch met een fantastisch gevoel slapen. Bedankt allemaal!

Bekijk alle Tweets van politici