Pol Van Den Driessche (CD&V) geraakte in West-Vlaanderen niet verkozen op de Kamerlijst. Hij keert ook niet terug naar de Senaat. De gewezen journalist weet nog niet precies wat hij nu gaat doen.

'Ik ga van de komende maanden gebruikmaken om waarschijnlijk een nieuw boek te schrijven. Maar daar word je absoluut niet rijk van. Dus ik moet op zoek naar een goed inkomen en een job die ik graag doe. Wat dat zal zijn, weet ik nog niet', zo zei Van Den Driessche maandagvoormiddag op Radio 1.

Gisteren had Van Den Driessche zich al erg ontgoocheld getoond in de uitslag. 'Ik had dit echt niet verwacht. Ik vind nochtans dat ik goed gewerkt heb als senator', klonk het toen in een eerste reactie.

Doomst

Aftredend CD&V-kamerlid Michel Doomst verklaarde voor aanvang van het partijbureau dat hij ontgoocheld is dat hij niet herverkozen is. "Ik ben er niet bij, once more", klonk het ietwat bitter.

'Ik was heel graag in het federaal parlement gebleven. Ik had graag het werk nog verdergezet', verklaarde de burgemeester van Gooik.

Doomst vindt net zoals andere CD&V-ers die naar het partijbureau afzakten niet dat er binnen zijn partij koppen moeten rollen. 'CD&V-voorzitster Marianne Thyssen heeft zich heel goed gekweten van haar taak.'

Vandenberghe

Ook senator Hugo Vandenberghe is niet herverkozen. Hij was maandagmorgen uiterst karig met commentaar.