MR-kopstuk Louis Michel is het niet helemaal eens met de analyse van sp.a’er Louis Tobback dat de kaarten nu makkelijker liggen dan in 2007.

. "De situatie is even moeilijk", aldus Michel in De Ochtend op de VRT. Michel is het ook niet eens met Tobback dat men nu "verlost" zou zijn van FDF-voorzitter Olivier Maingain. "Men is niet verlost van Maingain, noch van de MR", dixit Michel.

Michel geeft toe dat zijn partij verloren heeft, maar wijst erop dat de Franstalige liberalen nog 18 zetels hebben en zeker "nog iets te zeggen hebben" aan Franstalige kant.

Michel erkent wel dat zijn partij niet de kaarten in handen heeft. De bal ligt duidelijk in het kamp van de N-VA en PS, maar Michel herhaalt wel dat zijn partij wil meewerken aan een staatshervorming.

Op de vraag of de positie van MR-voorzitter Didier Reynders ter discussie komt te staan na de verkiezingsnederlaag, antwoordde Michel: "Dat is een andere vraag. Dat is iets dat de partij zelf moet oplossen. Maar het is niet aan de dagorde voor het ogenblik".