Ook de buitenlandse media focussen op de verkiezingszege van Bart De Wever en zijn N-VA. Tal van krantensites, waaronder die van de New York Times, plaatsen hun berichtgeving over de Belgische verkiezingen bovenaan hun homepage.

De website van de Nederlandse de Volkskrant, die opent met de "Electorale aardverschuiving in België", wijst erop dat de socialisten in heel België de grootste combinatie vormen met Elio Di Rupo van de PS die "op weg is om de nieuwe premier van België te worden, als eerste Franstalige in ruim dertig jaar". Toch "zal het voor Di Rupo wel lastig worden om een coalitie te vormen. De Franstaligen zijn fel gekant tegen de eisen van de Vlaams-nationalisten".

Ook bij De Telegraaf wijzen ze op de moeilijke situatie en laten ze De Wever zelf aan het woord: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Men zegt dat de koning mij gaat uitnodigen. Dan zal ik hem mijn gedachten zeggen". De Telegraaf wijst erop dat door zijn wens om België op te heffen De Wever "bepaald geen vriend is van de Belgische koning".

De Wever krijgt ook het hoofdartikel op lemonde.fr. De Franse krant stelt vast dat de hoofdrollen nu weggelegd zijn voor "Bart De Wever en Elio Di Rupo, die maandag zullen moeten samenzitten" en geeft nog mee dat "de Vlaamse separatist De Wever alvast vóór de verkiezingen had aangegeven dat er gerust voor het eerst sinds 1963 een Franstalige premier mag aantreden".

RTL.fr geeft nog mee dat door de score van N-VA een "coalitievorming met de Franstaligen allicht zeer moeilijk" wordt "en dat terwijl het land in een crisis zit".

De Londense Financial Times kopt dat "het separatisme in België een opgang" heeft gemaakt, en voegt er al meteen aan toe dat er "wellicht geen nieuwe regering vóór september" komt.

De Duitse editie van de Financial Times stelt vast de "kloof tussen Vlamingen en Franstaligen er alleen maar groter op geworden" is. "Daarmee staat België drie weken vóór het Europese voorzitterschap voor een extreem moeilijke regeringsvorming."

Die Welt heeft het over "de gematigde separatist" De Wever die erin geslaagd is om "de voorbije jaren elke dag de frontpagina van Le Soir" te halen en nu "hoge eisen zal stellen aan de Franstalige socialist Di Rupo die premier wil worden".

BBC, die denkt dat de winst van N-VA België "weer wat dichter bij een opsplitsing" brengt, benadrukt dat De Wever zijn partij de voorbije drie jaar naar de top werkte "terwijl de andere partijen geblokkeerd zaten". De Britse openbare omroep geeft nog mee dat de Belgische staatsschuld de voorbije jaren "niet meer te beheren proporties" heeft aangenomen. "Alleen Griekenland en Italië doen het slechter binnen de eurozone", stelt BBC nog.

De Amerikaanse New York Times plaatst zijn artikel over de "Vlaamse separatisten (die) de Belgische verkiezingen winnen" op zijn homepage, naast de berichtgeving over de rellen in Kirgizië en een aanslag in Irak. "De evolutie naar het splitsen van België won zondag aan belang door de nadrukkelijke overwinning van de separatisten in Vlaanderen, de welvarende Nederlandssprekende helft in het zwaar verdeelde land", analyseert de krant.