27 Kamerzetels voor N-VA
Definitieve zetelverdeling Kamer van Volksvertegenwoordigers Foto: ds-infografiek
Nu alle stemmen in de 6.112 bureaus zijn geteld, ligt de verdeling van de Kamerzetels vast. Uiteindelijk veranderde er niets maar aan het aantal zitjes dat de verschillende partijen hebben binnengehaald.

N-VA wordt met 27 zetels de grootste partij van het land, met een zetel voorsprong op de PS. De partij van Bart De Wever boekt zo een winst van maar liefst 19 zetels.

De derde grootste fractie in de Kamer wordt de MR. De Franstalige liberalen verliezen vijf zetels en komen uit op achttien. Dat is er een meer dan CD&V, dat van 23 zitjes terugvalt op zeventien. Open VLD en SP.A komen elk uit op dertien zetels, respectievelijk een verlies van vijf zetels en een zetel ten opzichte van de verkiezingen van 2007.

Vlaams Belang verliest eveneens vijf zetels en mag twaalf zitjes innemen. Het cdH geeft een zetel prijs en houdt er negen over. Dat is er een meer dan Ecolo, dat status quo blijft. De Vlaamse groenen van hun kant winnen een zetel en mogen de komende vier jaar vijf volksvertegenwoordigers naar de Kamer sturen. Lijst Dedecker valt terug op een verkozene, ten opzichte van vijf tijdens de voorbije drie jaar.

De Parti Populaire van zakenadvocaat Mischael Modrikamen haalt bij haar eerste verkiezingsdeelname een verkozene. Het Front National verdwijnt volledig van het toneel.