Zwitserse aanvoerder Frei blesseert enkel
Foto: Photonews
De aanvoerder van het Zwitserse nationale elftal Alex Frei blesseerde woensdag zijn rechterenkel tijdens de laatste training op Zwitserse bodem voor het WK dat op 11 juni van start gaat.

De aanvaller van FC Bazel kwam in botsing met ploegmaat Steve von Bergen en moest op het veld verzorgd worden. Nadien werd hij afgevoerd naar het plaatselijke ziekenhuis van Zürich.

Ottmar Hitzfeld, de Zwitserse bondscoach, gaf op een persconferentie te kennen dat het om een verstuiking zou kunnen gaan. 'Als het maar geen verrekking van de ligamenten is of een of andere breuk,' hoopt Hitzfeld. 'In elk geval wil ik op dit moment nog niet denken aan een vervanger. Ik ga er van uit dat hij gewoon met ons mee vertrekt en zal kunnen spelen, ook al heeft hij misschien nog pijn. En haalt hij de eerste wedstrijd niet, dan kan hij hopelijk later in het toernooi spelen.'

De bondscoach wil alleszins positief blijven. Het team maakt zich klaar om af te reizen naar Zuid-Afrika, waar het woensdag 16 juni opent tegen Spanje. Chili en Honduras zijn de andere tegenstanders in groep H.